Corsiva 690 Tender

Adembenemend mooi en super stoer!

Het topmodel uit de Corsiva collectie; de snelvarende 690 Tender. Een zee van ruimte, hoge rugleuningen, zeer ruime rondzit en een grote achterbank. Door de optimale breedte vaart de tender stabiel en koersvast.

De Corsiva 690 Tender heeft een buitenboordmotor weggewerkt in een geluiddempende bun. Hierdoor ontstaat een zeer mooi gelijnde tender, waarbij ook snelvaren een optie is. Het optimaal ontworpen onderwaterschip zorgt voor stabiele vaareigenschappen. Het achterdek kan worden gebruikt als royaal zonnedek.

De tender heeft voor een verlaagde kuip waardoor extra diepe en comfortabele zittingen ontstaan. Rondom de tafel is er een ruime doorlopende zitbank met plaats voor voldoende gezelschap. Met optionele Exclusive Package (tafel-zonnedek) kan de tafel gemakkelijk worden omgebouwd naar een zonnedek.

Lees hier de Vaarkrant review.

Print specificaties   
star rating star rating star rating star rating 9 Beoordelingen
Vanaf: € 21.950,-
Klik hier voor het maandbedrag
Standaard uitrusting
  • Diamante bekleding
  • Stuursysteem incl. stuurwiel
  • Droogtoilet (CACTUS systeem)
  • Navigatie- + Toplicht
  • Bilgepomp (elek + hand)
  • 12 Volt aansluiting
  • Bekerhouders
  • Diverse bergruimtes

Specificaties
Lengte6.75 meter
Breedte2.65 meter
Diepgang0.60 meter
Gewicht1150 kg
Max vermogen115 pk
BrandstofBenzine
CE keuring Ja
Optioneel verkrijgbaar

Motoren

Mercury F 25 EL EFI€ 4.784,-
Mercury F 30 ELPT€ 6.005,-
Mercury F 40 EL EFI€ 6.965,-
Mercury F 50 ELPT EFI€ 7.909,-
Mercury F 60 ELPT EFI€ 8.865,-
Mercury F 80 ELPT EFI€ 12.035,-
Mercury F 100 ELPT EFI€ 13.544,-
Mercury F 115 ELPT EFI€ 14.405,-

Prijslijst & Specificaties Mercury Buitenboordmotoren

Prijslijst & Specificaties Suzuki Buitenboordmotoren


Luxury bekleding gewatteerd/ruitjes € 600,-
Excl. Pack. (Tafel/Zonnedek) Diamante € 650,-
Excl. Pack. (Tafel/Zonnedek) Markilux € 700,-
Meerprijs alle kussens Markilux  € 500,-
Meerprijs Diamante Gewatteerd (Ruit) € 600,-
Bunkussen Diamante € 500,-
Bunkussen Markilux € 550,-
Cabrioletkap i.c.m. RVS frame, opberghoes, achterkleed € 2.195,-
Teakline Kuipvloer + Zwemplateau € 1.595,-
Koelkast € 1.250,-


Boegschroef € 2.250,-
Meerprijs donker gekleurde binnenschaal € 600,-

Wat vinden anderen van de Corsiva 690 Tender?Schrijf een beoordeling

star rating Niels Assendelft (19 - 04 - 2020)

robuuste topper, deel 2

hierbij het vervolg van mijn verslag op 7 april, 11 dagen is het D-day, de dag van de oplevering. Na de het papierwerk met Jorn doorgenomen te hebben en de champagne, gingen we richting de boot voor de uitleg, helaas in de regen. Wat domper, maar ook hier was een oplossing voor. We ritsen de kap weer dicht en we halen de boot morgen op want dan zijn de voorspellingen goed. Zo gezegd zo gedaan. Vandaag terug gegaan de boot ingeruimd en vervolgens het water op gegaan richting het Alkmaardermeer met deze robuuste topper. Wat een geweldige boot en ondanks de harde wind toch nog redelijk koers vast. Janette, Lex en Jorn bedankt voor het juiste advies en de service.
star rating Niels - Assendelft (07 - 04 - 2020)

Robuuste topper

Na een aantal jaren in onderhoud te zijn geweest met een Oud Huijzer 570 bij Krijgsman Watersport, kriebelde het toch om een maatje groter te gaan en een stabielere/ koers vastere watergang te hebben tijdens het varen. Na vorig jaar het advies van Jorn te hebben gehad om dan eventueel voor een Primeur 610-515-620 te gaan ben ik vorige week de showroom in gelopen om naar deze modellen te gaan kijken. Al snel kwam Janette naar me toe met de vraag wat mijn wensen waren en waarom mijn keuze voor de Primeur modellen. Dit was met name door het advies van Jorn dat deze stabieler en dus relaxter zou varen. Na uitleg wat het verschil is tussen de modellen, plaats genomen in de verschillende modellen en de verschillen te hebben besproken ging de voorkeur naar de 620. Janette wilde me echter nog de robuuste Corsiva 690 laten zien omdat dit haar favoriet is, na deze ook te hebben bekeken en plaats in genomen te hebben was ik overtuigd en ben ik voor de Corsiva 690 gegaan door zijn koersvastheid, stabiele watergang, robuuste en sportieve uitstraling en zee aan ruimte zowel voorin als achterop met een zonnedek. Om zonder vaarbewijs te varen is het advies een 40 pk motor welke genoeg mogelijkheden bied om de Zaan, het Noordzeekanaal, de grachten van A'dam, enz. te trotseren. Nu nog 2/3 weekjes wachten tot hij opgeleverd word om vervolgens (in het mooie weer) het water op de te gaan met deze robuuste topper.
star rating star rating star rating star rating star rating Hans Stols Breda (01 - 08 - 2019)

De beste koop sinds jaren

Na jaren een motorboot te hebben gehad besloten een sloep aan te schaffen, waarbij we uiteindelijk bij Krijgsman terecht kwamen. Komende vanuit Brabant en toch best wel wat gastvrijheid gewend, waren we aangenaam verrast door de vriendelijke wijze waarop we werden ontvangen. Er werd goed naar ons geluisterd, ruim de tijd genomen en we werden op deskundige wijze in begrijpbare taal geadviseerd, hetgeen geleid heeft tot de aanschaf van een Corsiva 690 Tender. Wat een fantastische boot! Prachtig afgewerkt en van alle gemakken voorzien. We hebben er er een 115 pk motor in liggen, zodat er wanneer gewenst ook even snelheid gemaakt kan worden. Na aankoop van de boot hebben we nog een aantal keren moeten bellen, omdat er wat vragen waren, maar die werden steeds op zeer vriendelijke wijze en vakkundig beantwoord. Ook enkele nabestelde accessoires werden vlot geleverd. Heb in mijn leven al veel ' speeltjes' gekocht, maar de beste samenvatting van deze aankoop werd door mijn kinderen gegeven, die de boot ook gebruiken: ' Pa, dit is je beste aankoop ooit'. Voor een volgende boot gaan we zeker terug naar Krijgsman!!
star rating star rating star rating star rating star rating Wim Heijerman uit zuidschermer (10 - 05 - 2015)

Ik ben altijd graag meegevaren aan boord van kennissen en wilde nu eindelijk eens zelf een boot. Ik zag deze tender in een artikel in de Telegraaf vlak voor de Hiswa. In dat artikel kreeg deze tender goede recensies. Ik zocht een watersportbedrijf bij mij in de buurt en kwam uit bij de Fam. Krijgsman. Deze keuze was een schot in de roos. Uiterst vakbekwaam, vriendelijk en hulpvaardig personeel heeft mij geholpen om mij te overtuigen van een goed besluit tot deze aankoop. Met een 60 pk Mercury motor, die prachtig rustig loopt, heb je een heel goed product. Ze vaart heerlijk en met kuipvloerverlichting, radio en dieptemeter voel ik me oceaanwaardig, maar ik blijk voorlopig toch maar in de Nederlandse vaarwateren. Ik heb nu naast mijn pensioen een nieuw beroep n.l. Kapitein.
star rating star rating star rating star rating star rating Fred Veerman uit Zaandam (14 - 04 - 2015)

bij deze een vervolg reactie op de door ons aangeschafte corsiva 690 tender. Na de opbouw van de tender heeft eppo ongering hier een proefvaart mee gemaakt, waarvan het verslag in de vaarkrant van de telegraaf heeft gestaan, en het beeld materiaal in de eerst aflevering van vaart is uitgezonden, en waar al een snelheid werd gemeten met 3 personen aan boord van 40 km per uur. Conclusie.. een mooi afgewerkt, goed en degelijk gebouwde tender,welke stevig genoeg is om te worden voorzien van een sterkere motor, waardoor je er achter kunt wave borden indien gewenst,met een uitstekende prijs kwaliteit verhouding. Nadat onze tender 4 dagen op de hiswa was te bezien is deze door de familie krijgsman afgeleverd in vinkenveen. Het was even wennen, na 5 jaar in een corsiva 560 classic te hebben gevaren, reageert een tender die langer is, en met een heel ander onder waterschip, toch beduidend anders dan de vorige sloep. Dit went echter snel, waarna je vooral merkt, dat de afwerking er in die 5 jaar met sprongen op vooruit is gegaan. De gelcoat, buitenschaal,scharnieren,kussens, alles is naar een hoog plan getild. Aangezien het nog vroeg in het seizoen was, en de ribs van de waterpolitie nog in de haven liggen,is het even mogelijk om te zien wat een corsiva 690 tender kan met een 60 pk mercury in de bun. Na het installeren van een snelheid GPS app op de telefoon diverse malen getest wat er mogelijk is. de eerste keren met de buiskap omhoog een snelheid gehaald op de GPS van 47,6 km per uur. Een volgende keer met de buiskap omlaag een snelheid van 48,6 km per uur. Wow, superstabiel,en snel deze snelheid behalend was dit meer dan voor mogelijk gehouden, en een leuke bijkomstigheid voor als het even mag en of kan. buiten de hoge snelheid valt ook op, dat de mercury bij legale snelheden fluisterstil is en onmerkbaar zijn werk doet. De verzonken kuip,hoge rugleuningen en het grote zonnedek, maakt in combinatie met het zwemplateau dat we de goede keus hebben gemaakt. Wederom een corsiva gekocht en geleverd door de familie krijgsman, alles in volle tevredenheid.
star rating star rating star rating star rating star rating Fred en Wilma Veerman uit Zaandam (15 - 01 - 2015)

Na zelf nog nooit een boot te hebben gehad , hebben wij in 2010,volledig vertrouwend op het advies van janette en lex , een corsiva 560 classic full options aangeschaft. Vanaf het moment van te water laten tot op heden, is alles wat ze heb gezegd uitgekomen. Een stabiele sloep, met veel ruimte, hoge kussens, goede kwaliteit,die bijzonder prettig vaart. Nadat de tenders hun intrede deden in sloepenland, met alle voordelen van de ruimte van een sloep en een sneller onderwaterschip, bleef dit kriebelen. Nu de knoop door gehakt en bij janette en lex een full options corsiva 690 tender besteld met 60 pk mercury. Voordelen voor ons zijn, meer ruimte, een geweldig mooi zonnedek achterop, makkelijk na het zwemmen via het zwemplateau weer aan boord kunnen komen, en de mogelijkheid om af en toe burgerlijk ongehoorzaam te zijn in verband met de 60 pk mercury. Het advies, het warme gevoel en de service van de fam. krijgsman hebben wederom bepaalt dat wij hier in volle vertrouwen deze aankoop hebben gedaan. Tevens wensen wij degene die ( onze ) corsiva 560 gaat aanschaffen net zo veel vaarplezier als wij met deze sloep hebben gehad.
star rating star rating star rating star rating star rating Ian uit Amsterdam (05 - 07 - 2014)

Na eindelijk het besluit genomen te hebben een sloep/tender aan te schaffen, zijn we na een zoektocht op het internet én aanbeveling van een kennis bij Krijgsman Watersport terecht gekomen. Erg prettig familiebedrijf met veel boten/modellen in de showroom om een goed beeld te kunnen vormen. Tijdens de verschillende bezoeken is er ruim de tijd genomen om alle vragen te beantwoorden en voorlichting te geven. Waar we eerst voor de Corsiva 590 Tender wilden gaan, zijn we uiteindelijk – vanwege de grootte en mogelijkheden van de boot – op de Corsiva 690 Tender uitgekomen. Uitgerust met een Mercury 60pk motor, initieel nog begrenst op 20 km/u. Na een snelle levering – de boot stond gelukkig al in de showroom – en het halen van het Vaarbewijs is Jorn snel langsgekomen om de begrenzing er op locatie weer af te halen en een paar kleine puntjes op te lossen. Super service! Bedankt Janette, Lex en Jorn!
star rating star rating star rating star rating star rating Astrid van Mastrigt uit Leiden (12 - 07 - 2012)

Beste Janette, Wij hebben ontzettend veel plezier van deze boot en genieten volop van de ruimte en het comfort. Menigeen heeft al omgekeken als we langs kwamen!
star rating star rating star rating star rating star rating Martin van der Borgt uit Almere (13 - 04 - 2012)

Hoe komt een cat zeiler nu in een sloep? Het woonachtig zijn aan het water in combinatie met het op zoek zijn naar een hoog sociaal gehalte was de aanzet voor onze zoektocht naar een sloep. Belangrijke wensen waren een comfortabele zit en multifunctioneel. De Cosiva 690 Tender voldoet meer dan dit aan deze wensen. Door de overvloed aan ruimte en hoge banken zit je met meerdere mensen heel comfortabel. De sloep ligt stabiel in het water en laat zich makkelijk bedienen. De koelbox kan op de 12V, zonnebaden op de bun, duiken vanaf het achterplateau enz. Kortom toertochtjes en voor anker gaan beleven wij als een genot - zelfs een overnachting is goed mogelijk. De traditionele kenmerken in combinatie met zijn robuuste moderne looks zijn een lust voor het oog en heeft al vele complimenten opgeleverd. Altijd leuk dat een gedane keus door anderen positief wordt bevestigd.

Mogelijk is dit model ook interessant voor u

T   075 - 68 75 729